Locație: Munte, Predeal, România
Designer de interior: Ana Maxim
Suprafață: 130 de mp

Casă în stil rustic cu accente moderne

Pentru acești clienți, acasă însemna natură, munte și aer proaspăt. Prin urmare, era de la sine înțeles că-și vor dori o casă de vacanță la munte, amenajată în ton cu peisajele fermecătoare din jur.

 

Activând în domenii tehnice şi neavând abilități pentru designul interior, au solicitat sprijinul nostru pentru a le crea un proiect de design interior care să corespundă cu viziunea lor. Ajutorul nostru a constat înclusiv în amenajarea interioară a locuinței, care se compune din două apartamente suprapuse într-o clădire tip vilă. Aceste apartamente au fost unite printr-o scară interioară şi transformate într-o locuinţă extrem de spaţioasă ce permite vederea munţilor pe trei dintre laturile ei.

 

Înconjurată de munți: casă de vacanță la Predeal

Proprietarii voiau o casă încăpătoare şi confortabilă pentru musafirii invitaţi în vacanţă. Prin urmare, am recurs la câteva modificări structurale. De exemplu, am „spart” una dintre băi, acţiune în urma căreia au rezultat două băi dotate cu cabine de duş şi, deci, un plus de funcţionalitate.

 

Deşi apartamentele au fost achiziţionate cu finisaje, am renunţat la o mare parte dintre acestea pentru a adapta fiecare spaţiu la proiectul de amenajare. Beneficiarii îşi doreau un decor în stil rustic cu influenţe moderne, inspirate din stilul de viaţă actual.

 

Amenajare zonă de zi

Aria de zi este de tip open-space, creată prin unirea celor trei funcţiuni: living-dining-bucătărie. Datorită ferestrelor mari, aceasta este foarte luminoasă, transmit senzaţia plăcută de relaxare. Nuanţele de siene natural, ce se regăsesc la aproape toate elementele amenajării, induc şi ele impresia de linişte.

 

În continuarea zonei de zi, chiar în centru, se află un hol casual, care permite accesul la celelalte încăperi. Scara din fier forjat, ce face legătura cu apartamentul de la nivelul superior, reprezintă un element decorativ impunător şi frumos, vizibil din living. Linia rustică a amenajării m-a determinat să schimb finisajele. Astfel, toată pardoseala existentă am înlocuit-o cu parchet din fibră naturală, iar tavanele le-am îmbrăcat cu grinzi aparente, care subliniază ideea de casă de vacanţă rustică.

 

Un avantaj important a fost acela de a avea libertate deplină pentru a-mi pune în practică ideile. Am lucrat ușor și cu drag deoarece toate alegerile mi-au aparţinut: culori, materiale, texturi. De exemplu, ideea de a combina textura de pe pereţi, o imitaţie de travertin, cu parchetul natur, grinzile, mobilierul din lemn masiv şi perdelele de in ne-au aparţinut în totalitate. În fiecare etapă a amenajării am avut în vedere organizarea şi valorificarea cât mai eficientă a spaţiilor, astfel încât să fie funcţionale atât pentru proprietari, cât şi pentru invitaţi.

 

Amenajare dormitoare

În fiecare dintre dormitoare am apelat la mixul de culori și texturi. Pentru pereți am ales tencuială texturată, iar pentru elementele decorative am decis să mă axez pe nuanțe deschise și accente naturale. Pe un parchet semilucios am așezat mobilă din lemn masiv şi covoare cu model tradiţional, cu textură mai proeminentă. Tablourile aduc o pată de culoare și creează senzaţia de prospeţime.

 

Decorațiuni interioare În fiecare încăpere am pus un accent deosebit pe decorațiuni de interior, pe care le consider foarte importante în orice tip de amenajare. Vasele cu flori decorative şi cele în culori închise, care contrastează plăcut cu nuanţele deschise ale pereţilor, completează decorul într-o manieră elegantă, dar în acelaşi timp dau ambientului acel aer de vacanţă. Această senzaţie este transmisă şi de o parte dintre corpurile de iluminat cu tentă exotică.

 

În ceea ce privește elementele de decor – mobilier (cum ar fi canapeaua din living cu aspect old), accesorii (covor din blană) decorațiuni (vase din lemn, tablouri), le-am cumpărat dintr-un singur showroom.

 

Nu în ultimul rând, am pus un mare accent pe combinaţii cromatice, cum ar fi pereţii deschişi la culoare în contrast cu materialele cu aspect rustic în culori închise. În esenţă, culorile şi materialele, mixate armonios, dau valoare şi personalitate acestui interior care te îmbie la relaxare şi reculegere.