Locație: Malul lacului, Crevedia, România
Designer de interior: Ana Maxim
Suprafață: 150 de mp

Casă în stil shabby chic

Este un lucru minunat să-ți găsești un loc de refugiu departe de orașul mare, aglomerat și poluat, cum e Bucureștiul. Unul dintre clienții noștri – o familie cu copii – și-a dorit o casă de vacanță în mijlocul naturii pentru spațiu, libertate, liniște, natură și aer curat.

 

Casă în mijlocul naturii

Tânăra familie s-a orientat către un teren din Crevedia, o zonă pitorească din apropierea Bucureștiului. Pentru a o încadra în peisaj, și-au construit casa din lemn, cu parter și etaj, compartimentată astfel: parter, care găzduiește un living şi o bucătărie în regim open-space, și etaj, împărțit în trei dormitoare şi o baie. Această reședință se bucură de multe avantaje: este înconjurată de verdeață, de livadă și se află în apropierea unui lac. În plus, locuința beneficiază şi de o terasă cu vedere spre împrejurimi și lac, care le oferă locatarilor o privelişte încântătoare, mai ales pe timpul verii.

 

Decor în stil shabby chic

Stilul de decorare pe care l-am propus a fost strâns legat de cerința lor de a avea un cămin primitor, confortabil și deconectant. Am ales stilul shabby chic, dar am introdus și elemente clasice și tradiţionale, compunând un decor eclectic, deosebit de confortabil. Chiar dacă am pus accentul pe confort, am urmărit să ofer totodată eleganţă încăperilor.

 

Amenajare casă – atmosferă destinsă

Melanjul de pasteluri, motivele florale, tablourile cu peisaje încântătoare şi florile creează o atmosferă destinsă, specifică stilului shabby chic, care te deconectează de la tumultul vieţii din oraş.

 

Design interior living

Grinzile din lemn și pereții lambrisați insuflă spațiului interior un aer degajat, de vacanţă. Elementele decorative cu motive florale se regăsesc peste tot în decor: la tapiţerie, pernuţe decorative etc. Acestea, împreună cu florile proaspete, creează o atmosferă primitoare, caldă și reconfortantă. Ceasul cu aer vintage şi coşurile de inspiraţie romantică compun un colţ şic, care oferă nobleţe decorului.

 

Design interior dormitor matrimonial

În dormitorul matrimonial am introdus culori de pământ – crem, maro – şi accente de verde.

 

Design interior baie

Pentru baie am propus o cromatică neutră, proprietarii putând introduce în decor accesorii într-o gamă foarte variată de culori. Cadrul este foarte permisiv şi datorită mobilierului alb, care va pune în evidenţă accesoriile şi decoraţiunile colorate.

 

Ca designer, iubesc clienţii care înţeleg rolul unui specialist în design interior, care îmi permite să îmbin așa cum știu latura estetică a amenajării cu cea funcţională. În cazul acestor beneficiari, am fost norocoasă, având în vedere că mi-au permis să-mi dau frâu liber imaginaţiei. I-am ajutat să înţeleagă mai bine ce îşi doresc, apoi i-am ajutat să transforme acest spaţiu într-un cămin confortabil şi primitor, care să însumeze tot ceea ce înseamnă acasă.