Locație: Băneasa, București, România
Designer de interior: Ana Maxim
Suprafață: 240 de mp

Casă Băneasa – amenajare în stil modern

Ne face plăcere să vă prezentăm acest proiect care se distinge prin aspectul unitar și armonia detaliilor. Astfel de rezultate sunt facilitate de buna comunicare cu clientul, care nu doar transmite coerent ceea ce își dorește, ci oferă libertate specialiștilor în design interior pentru crearea și implementarea proiectului de la început și până în stadiul de “proiect la cheie”.

 

Proprietarii locuinței și-au exprimat foarte concis dorințele lor: își doreau o amenajare în stil modern, elegantă, primitoare și în culori temperate. Prin urmare ne-am axat pe tonuri neutre, cum ar fi griuri și bejuri, lăsând opțiunea beneficiarilor de a-și introduce accentele de culoare prin decorațiuni sau obiecte personale. O soluție la care am apelat pe moment sunt florile naturale, care oferă decorului prospețime și destinde atmosfera.

 

Pentru finisarea pereților am ales vopsele decorative San Marco din portofoliul San Marco Băneasa în nuanțe care își găsesc similitudini în elementele de decor, cum ar fi covorul și tapițeria fotoliilor. O altă corespondență cromatică am creat prin tonurile de bej (canapeaua, draperiile) și nuanțele naturale ale lemnului. În ceea ce privește materialele, am mers pe principiul “cald-rece”, concretizat în design prin elementele din lemn și cele din metal.

 

Paleta cromatică se coninuă în bucătărie, unde, de asemenea, avem griuri, bejuri și nuanțele naturale ale lemnului, astfel încât se creăm un aspect general unitar, mai ales că livingul și bucătăria sunt de tip open-space, delimitate vizual prin zona de dining și finisajul pardoselii.

 

Pentru dormitor am propus vopsea decorativă San Marco pentru decorarea unuia dintre pereți într-o nuanță pastelată de lila, în ton cu accesoriile pentru pat. La fel ca și cele din living, perdelele și draperiile provin din portofoliul San Marco Băneasa.

 

În baie, am ales o nuanță pastel de vopsea decorativă San Marco, atât din considerente estetice (pentru a crea o legătură cromatică cu dormitorul), ci și practice, pentru a obține un aspect luminos, având în vedere că băile sunt spații relativ mici și de cele mai multe ori nu dispun de lumină naturală.

 

În această locuință elegantă, am plecat de la conceptul de amenajare în stil modern, pe care am reușit să o creăm în mare parte cu finisaje și materiale decorative din portofoliul San Marco Băneasa cu ajutorul consultantului nostru în culori, pictorul Călin Huianu.