Locație: Pipera, București, România
Designer de interior: Ana Maxim
Suprafață: 65 de mp

Apartament București - amenajare în stil country

Acest apartament de 65 de mp este situat într-o zonă rezidențială din nordul Bucureștiului și aparține unei familii tinere cu doi copii: o fetiță și un băiat. Brief-ul primit de la clienți a constat în realizarea unei amenajări de influență rustică, în care să fie introduse accentele de culoare preferate.

 

Pornind de la aceste coordonate, am propus o paletă de culori axată pe tonuri calde și prietenoase pentru a obține un decor de familie cu atmosferă primitoare. În living am optat pentru parchet deoarece este un finisaj cald, iar pentru pereți, vopsea lavabilă într-o nuanță pastelată. Pe acest fundal am inserat piese de mobilier clasice, rustice și textile tipice stilului country, cum ar fi pernuțele cu imprimeuri florale sau veioza cu abajur.

 

Tot în living am integrat și o mică zonă de dining, care iese în evidență prin 2 culori complementare, adică roșu și verde. Bucătăria are un caracter rustic mai puternic. Pardoseala din ceramică și suprafața de deasupra blatului de lucru imită piatra naturală, oferind decorului un look natural. Pe acest fundal am integrat mobilier alb, proiectat în așa fel încât să valorifice foarte bine locurile “moarte” și să includă cât mai multe spații de depozitare.

 

În dormitorul matrimonial am creat un ambient cochet, dar intim, folosind o combinație elegantă de culori, și anume bordo și bej cu imprimeuri florale, țesături naturale și mici decorațiuni de inspirație romantică.

 

Dormitorul copiilor se axează pe două culori preferate de cei mici: mov și verde. Deoarece camera are dimensiuni reduse, am păstrat pereții albi și am utilat spațiul cu mobilier tot alb.

 

Prin această amenajare în stil country am creat căminul perfect pentru o familie care și-a dorit să se deconecteze puțin de cotidian printr-un decor cozy, care să invite la relaxare.

 

SAN MARCO BĂNEASA îți pune la dispoziție o gamă variată de vopsele decorative, accesorii pentru ferestre și materiale decorative, dar și specialiștii săi în design interior care te pot ajuta să obții căminul la care visezi.