Locație: La mare, Năvodari
Designer de interior: Ana Maxim
Suprfață: 120 de mp

Casă Năvodari: amenajare în stil marin

Când marea reprezintă sursa de inspirație în amenjarea unui interior, e de la sine înțeles că vom întâlni teme, motive sau culori desprinse din peisajul marin. În rândurile următoare ne propunem să descriem un proiect de amenajare în stil marin realizat pentru o casă din Năvodari. Proiectul a fost realizat și implementat de designerul Ana Marin.

 

Așa cum se observă și din imagini, conceptul de design a pornit de la culori marine, precum albastru, nisipiu și alb, și materiale naturale, cum ar fi: piatră naturală, fier forjat și ratan. Aceste materiale sunt puse în valoare cu ajutorul nuanțelor deschise de albastru și al mobilierului alb din lemn. Toate aceste elemente și culori compun un decor tipic marin, cu atmosferă reconfortantă, de vacanță. Deși amenajarea are ca laitmotiv o temă marină și a fost gândită pentru lunile de vară, decorul este la fel de confortabil și primitor în sezonul rece, cu doar câteva ajustări decorative.

 

La exteriorul casei remarcăm principalele materiale utilizate la interior, și anume piatra naturală și fierul forjat, care oferă locuinței un aer elegant. Aici, albul finisajelor formează un contrast plăcut cu verdele gazonului și al florilor. Materialele, culorile și plantele naturale au aceeași menire: de a crea o atmosferă relaxantă, de vacanță.